Turistička zajednica naše zemlje svakodnevno radi na proširenju ponude koje bi privukla turiste. Bh. rijeke su jedna od najatraktivnijih u svijetu, a turistička zajednice je odlučila to iskoristi na najbolji način. Obzirom na zagađenje rijeke i tone smeća koje se nalaze u njima turistima u našoj zemlji će biti omogućeno razlaganje smeća po rijekama BiH.

“Rijeke su naš najveći potencijal i mi smo toga svjesni. Plivanje, ronjenje ili raftinzi su zastarjeli i to niko više ne želi. Međutim, mi smo našli načina kako da ih iskoristimo na najbolji mogući način. Turisti će imati priliku razgledavati smeće koje se nalazi u našim rijekama. Tu se zaista svašta može vidjeti od antikviteta do oldtimera. Sigurni smo da će ova ponuda ići kao halva i da ćemo privući veliki broj turista. U ponudi imamo sve bh. rijeke i potoke tko da je izbor zaista šarolik”, rekla je Nijagara Slap, predsjednica odsjeka za rijeke u turističkoj zajednici BiH.

Ova ponuda je izazvala veliki bum u svjetskoj javnosti i već sada privukla ogroman broj turista željnih avanture i adrenalina.

“Nikad nisam prije čuo uza BiH sve dok an internetu nisam vidio onu ponudu. Uplatio sam razgledavanje smeća na nekoliko rijeke u vašoj zemlji i nije mi žao potrošenog novca. Vjerujem da ću uživati i vidjeti neke nesvakidašnje stvari. Čuo sam da tu ima školjki od automobila starih i po nekoliko desetljeća kao i starog namještaja, dijelova industrijskih mašina i slično, a najbolje od svega je to da sve što nađemo možemo zadržati za sebe”, rekao je Jurgen Tura, turista iz Norveške.