Završeni su izbori u Bosni i Hercegovini, i naši građani konačno mogu da se okrenu ostalim bitnim stvarima u životu. Zbog različitih kablovskih operatera i dostupnosti kanala, građani su odlučili napraviti izbore koja TV kuća da otkupi prava emitovanja.

“Mi naprosto više ne možemo zamisliti nedjelju bez Zvezdi granda i to je postao naš sastavni dio života. Smatram da bi bilo fer i demokratski da mi fino kao građani glasamo na kojem programu želimo gledati tu emisiju, a da kasnije ta TV kuća otkupi prava i da nam omogući prijenos. Obzirom da imamo nekoliko emitera, a jedan od njih nema signal NoveBH gdje su bile Zvezde, ostaje nam da glasamo da vidimo ko bi bio idealan izbor”, istakao je Samir Mutab, pokretač inicijative.

Građani koji su na Logosoftu nemaju pristup ovom programu, kao i korisnici Telemacha koji od nedavno također žive u mraku ove vrste i ne mogu da gledaju omiljenu emisiju.

“Da se ne lažemo, korisnici ova dva emitera su najbrojniji u državi. Hajde Logosoft i nije toliko mada ima raje i na tome, ali Telemach je pola države i nije fer da ne možemo pratiti uživo emisiju. Zato ćemo svi fino da se izjasnimo koja TV kuća da otkupi prava za emitovanje, kako bi svi u miru mogli gledati emisiju. Nakon završenog glasanje, CIK će dostaviti pobjedničkoj TV kući ugovor koji će morati potpisati sa Grand produkcijom o emitovanju na njihovom kanalu”, dodao je Mutab.

Sve TV kuće u Bosni i Hercegovini su potpisale saglasnost da priznaju rezultate izbora, u toku predizborne kampanje će se takmičiti da dobiju prostor na svim kablovskim operaterima, zbog veće šanse da osvoje pravo na emitovanje emisije.