Jedna od najboljih tenisera ikada, Novak Đoković objavio je da je prekinuo suradnju sa svojim dugogodišnjim trenerom, Goranom Ivaniševićem. Ovaj raskid odmah je odjeknuo u javnosti i od tada pa sve do danas glavna je tema skoro svih medija. Cijela ova situacija podsjeća na raskid Voyagea i Breskvice, a prema nekim procjenama raskid Đokovića i Ivaniševiće bi mogao steči i veću popularnost.

“Kada su Voyage i Breskvica raskinuli mi smo danima imali zadatak samo o tome da pišemo u novinama. Pratio se svaki njihov korak i stvarno je bila atmosfera haotičan kako da se dešava nešto od državnog interesa. To je sve trajalo neko vrijeme i onda se polako počelo smirivati. Danas imamo novi takav raskid koji bi iako nije ljubavne prirode mogao po popularnosti prestići raskid Voyagea i Breskvice. Naravno radi se o raskidu suradnje između Đokovića i Ivaniševića, to je sada tema broj jedan i mislimo da će biti daleko popularnija od svega do sada”, rekao je Arsenije Pero, novinar jednog tabloida iz Srbije.

Gospodin Pero najavio je i da će čitatelji narednih nekoliko sedmica moći uživati u vijestima o ovom raskidu.

Mi kada nađemo na neku popularnu temu mi to muzemo dokle god možemo kao neki lešinari. Sada je ovo popularno i građani ima da čitaju o Đokoviću i Ivaniševiću do besvijesti. Sada smo ušli u vrijeme kada se analizira svaki pokret pomenutog dvojca od djetinjstva pa do danas kako bi se pronašao uzrok njihovog raskida, a uporedo krećemo i sa nagađanjem ko će biti novi trener našeg asa”, dodao je gospodin Pero.