Federalni ministar unutrašnjih poslova, Ramo Isak već nekoliko dana se javno prepucava sa ministrom sigurnosti BiH, Nenadom Nešić. Gospodin Nešić smatra da Ramo Isak nema ovlasti za djelovanje na teritoriju Republike Srpske i zbog toga ne može uhapsiti predsjednika ovog entiteta, Milorada Dodika ako to bude potrebno. Zbog toga gospodin Isak danas je tražio proširenje svojih ovlasti.

“Ja sam federalni ministar unutrašnjih poslova i ja sam ovdje glavni baja. Neću da mi niko narušava bilo kakav autoritet niti da me spušta u javnosti. Gospodin Nešić smatra da ja nemam ovlasti u RS-u, ali ja vas uvjeravam da ja mogu uhapsiti Dodika ako to bude trebalo pa makar i ilegalno i na silu. Kako bi ipak malo smirili strasti ja sam danas podnio zvaničan zahtjev da se moje ovlasti prošire na cijelu teritoriju BiH i da jednom zauvijek stavimo tačku na cijelu ovu priču. Neću više sebi dozvoliti da mi jedan Nešić govori gdje i šta ja mogu da uradim”, rekao je Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije.

Gospodin Isak smatra da proširenje njegovih ovlasti može samo doprinijeti sigurnosti BiH.

“Ja volim ovu zemlji i ovo proširenje ovlasti ne tražim da bi ja sada provodio silu ili nešto tako slično. Ja samo želim da se mogu boriti u TV duelima sa ljudima koji su na većim pozicijama od mene. Imam taj mali kompleks i moram ga nekako liječiti. Proširenje mojih ovlasti može samo dobroga donijeti BiH i cjelokupnoj slici sigurnosti u našoj zemlji. Ne vidim razloga da mi se ne dozvoli da djelujem na cijelom teritoriju BiH”, dodao je gospodin Isak.