Ministar Ramo Isak je pozvao sve policajce u različitim službama na nivou Federacije, da puste bradu kao on ofarbaju u istu boji. Želja mi je da svi federalni policajci izgledaju unificirano i autoritativno.

“Moram priznati da mi se sviđa ovaj trend brade i da svi koji je imamo izgledamo nekako opasnije. Zato pozivam sve policajce da puste bradu kao ja, ništa dužu niti kraću, i da svi izgledamo kao jedan. Poželjno je da svi i nulu nabace kao frizuru kako bi to bilo baš do kraja kako treba. Želim da i na taj način damo do znanja da svojim opakim izgledom smo spremni stati na crtu odbrane Bosne i Hercegovine”, govori Ramo Isak.

U svojoj sve aktivnijoj propagandi, Ramo od sebe pokušava napraviti superheroja ili nacionalnog vođu koji je spreman povesti narod u slučaju da se desi najgori scenarij.

“Mi ne želimo rat ali itekako ćemo pokazati zube ako drugi povedu sukobe. Neka vide da smo mi ovdje skupina finih, ali poprilično žestokih momaka koji imaju petlju da stanu pred zid i odbrane svoj kućni prag. Na kraju krajeva, kada pogledate fizički ljude koji su okupljeni oko mene, a sa druge strane oko Nešića, sve vam je jasno u startu ko je tu jači i ko nema šanse”, dodao je Isak.

Ramo će svim policajcima koji poslušaju njegovu preporuku i puste bradu, iz ličnih sredstava uplaćivati dodatnih 20 posto od ukupnog iznosa plate koju primaju.