Danas je objavljen tender za nabavku jedanaest novih telefona za potrebe federalnog MUP-a. Iz specifikacije koje su navedene u tenderu jasno se može zaključiti da MUP cilja isključivo na iPhone 15 pro max modele telefona koji su jedni od najskupljih na tržištu.

“Ovaj moj mali Arnel strašno voli tu tehnologiju i jedan je od velikih zaljubljenika u sve te telefone i čuda. Ja sam jedan dan njega fino posjeo i pitao koji su to najbolji telefoni da nabavim preko MUP-a jedno desetak komada. On mi je odmah rekao “babo samo iPhone 15 pro max” i ja sam ga poslušao. Ne znam stvarno zašto se tolika prašine podignula oko svega toga mi smo najbolje ministarstvo i hoćemo samo najbolju opremu da imamo. Cijena za sve je oko trideset pet hiljada km što je stvarno smiješna cifra”, rekao je Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova.

Gospodin Isak poručio je svima da je samo iPhone mobitel dok su sve ostalo samo telefoni.

“Mene je ovaj moj mali Arnel malo uveo u svijet tehnologije i mogu vam reći da me iPhone oduševio svojim performansama i olahkoćama koje daje u svakodnevnom životu. Shvatio sam da je jedino iPhone mobitel, a da su sve ostalo samo telefoni. Svi imaju neke mane dok je iPhone posebno ovaj 15 pro max stvarno jedno čudo. Mi ćemo to naravno nabaviti za naše potrebe dok će ovi obični zaposlenici i dalje ostati na nekim nižerazrednim uređajima. Nadam se da sam uspio objasniti zašto je tender takav kakav jeste i da me više nećete smarati sa nepotrebnim pitanjima”, dodao je Isak.