Dolaskom toplijeg vremena u našoj zemlji ponovo se otvorio problem ljetnih požara koji godinama unazad haraju BiH. Prethodnih godina vatrogascima je bio neophodan i helikopter kako bi veće požare stavili pod kontrolu. Ministar unutrašnjih poslova Federacije, Ramo Isak poručio je da će helikopter staviti na raspolaganje samo onda kada njemu ne bude trebao.

“Požari jesu jedan vid problema, ali mislim da mi imamo jako dobre vatrogasce koji će to uspjeti riješiti i bez helikoptera. Znate kako je kada naviknete na jedan stil života i onda vam je jako teško da se odviknete od toga. Ja sam se navikao vozati helikopterom i šta je sad trebam svoj helikopter ustupiti tamo da se neki požari gase? Moj helikopter će biti dostupan onda kada meni ne bude trebao i tu nema nikakvih problema, ali ja sam kao ministar prioritet i to mora da se poštuje”, rekao je Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova FBiH.

Gospodin Isak naveo je da u BiH ima još helikopter i da njegov nije jedini.

“Mi imamo još najmanje dva tri helikoptera koji mogu pomoći, a ovi se naklatili na ovaj moj. Moj helikopter služi za to da ja letim sa njim i da provociram javnost. To što se u Predsjedništvu BiH ne mogu dogovoriti oko vojnog helikoptera stvarno nije moj problem. Neću ja da mi se desi da hitno moram iz Sarajeva za Zenicu bez helikoptera i da gubim vrijeme po onim gužvama. Ja ću dati helikopter, ali prioriteti se moraju znati”, dodao je Isak.