Federalna uprava policije na čijem je čelu ministar Ramo Isak mogla bi uskoro postati jedna od najmodernije opremljenih policijsku uprava na svijetu. Ministar Isak najavio je kupovinu nekoliko najnovijih F-16 aviona. Međutim, avioni bi trebali biti kupljeni u svrhu putovanja gospodina Isaka jer kako kaže helikopteri su mu postali prespori.

“Ja kada sam došao na ovu funkciju odmah sam rekao da ću uvesti neke novine koje do sada nisu postojale ovdje. Kada ste prije mene vidjeli bilo kojeg ministra da putuje helikopterom? Ja mislim da se to nikada prije nije desilo, a kao što vidite ja to radim stalno. To je samo dio promjena koje planiram uvesti. Ipak helikopteri su mi malo dosadili obzirom da sam već dosta puta letio njima, a mogu vam reći da su mi postali i malo prespori za svakodnevna putovanja. Zbog toga sam se odlučio na kupovinu nekoliko F-16 aviona koji će služiti za moja putovanja po BiH”, rekao je Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova FBiH.

Gospodin Isak nakon niza kritika naveo je i razloge zbog koji umjesto jednog kupuje nekoliko skupocjenih aviona.

“Ovi avioni su vrh i stvarno im nema ravnih kada je rat u pitanju. Međutim, imaju jednu veliku manu ako ih koristite za putovanja, a to je kapacitet. Ja imam veliku porodicu, nekoliko sinova i sve to valja prevesti u Banja Luku na primjer kada idemo. Nismo se čak ni u jedan helikopter mogli potrpati, a kako ćemo tek u jedan F-16. To je jedini razlog zbog kojeg planiram na račun građana da napomenem uzeti nekoliko ovih aviona”, dodao je Isak.