Islamska zajednica Bosne i Hercegovine, objavila je novo mjesta gdje se mogu uplatiti vitre. S obzirom na to da je trenutno mjesec Ramazana a bliži se i Bajram, naši sugrađani češće uplaćuju vitre, tj. sadaku ili pomoć za socijalno ugrožene kategorije društva.

“Javnost je upućena u kakvoj finansijskoj i sportskoj krizi se nalazi fudbalski klub Željezničar, te koliko im je svaki dinar bitan. Mi smo imali sluha za njihove probleme, te smo odlučili od ove godine da se vitre mogu uplatiti direktno u prostorije kluba. Sav prihod će ići direktno njima, kako bi malo pokušali popraviti njihovu finansijsku situaciju. Jadnicima je i dozvola čak istekla, šteta, ipak je to klub s velikom historijom”, rekao reis Husein Kavazović.

Također je rečeno da će mogućnost uplate vitri biti dokle god to bude potrebno, zbog velikih troškova i slabe zarade.

“Vitre će se moći uplaćivati do daljnjeg, sve dok ne objavimo da je klub stao na noge. Mi smo u konstantnoj komunikaciji s njima, te su nam rekli javiti čim se izvuku iz ove krize. Sudeći po trenutnoj situaciji, ona bi mogla potrajati godinama”, dodao je Kavazović.

Uplata vitri će se moći izvršiti i putem karata od naredne sezone, gdje će se štampati posebna serija ulaznica, gdje će navijači pored standardne cijene donirati koliko ko može.