Predsjednik Saveza za bolju budućnost, vladar Avazove kule i produžena ruka Eskobarovog amidžića Fahrudin Radončić najavio je da će ukoliko preuzme ulogu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH legalizovati bijeli prah.

Naime, poznati sarajevski biznismen istakao je da je već pripremljena projektna dokumentacija za kampanju “Šmrče se koka, brza se kola voze”, medicinska i farmaceutska dokumentacija o upotrebi kokaina, te halal-certifikat koji je lično potpisao  reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović.

“Živimo u vremenu gdje se građani da bi nabavili tako bezbrižnu supstancu kao što je kokain moraju suočiti sa svijetom podzemlja i njegovim tamnim uglovima. Mislim da je krajnje vrijeme da se počnemo približavati evropskim vrijednostima, dosta je bilo babine politike, a legalizacija kokaina je dobar korak ka poboljšanju privredno-ekonomske situacije u BiH.”, izjavio je za Šatro info, Fahrudin Radončić.

Radončić je saopćio da ga jedino brine tvrdoglavost  Sebije Izetbegović koja se na sve načine pokušava postaviti za apsolutnog poglavara zdravstva. Nezvanično saznajemo, da Radončić planira kupiti Sebijinu dobru volju tako što će je postaviti na poziciju generalnog direktora odjela za evaluaciju kvaliteta kokaina.