Jučer je na urgentni blok KCUS-a primljen radnik iz BiH kojem je pozlilo. Razlog je i više nego bizaran. Direktor jedne privatne firme s područja Kobilje Glave saopćio je svom radniku da ima slobodna oba dana vikenda. Nakon što je to čuo radniku je pozlilo, ali brzom reakcijom hitne pomoći spriječena je veća tragedija.

“Ja stvarno ne znam šta je njemu bilo. Ispadam ja tu sada kao neki gazda što goni svoje radnike da rade svaki dan. Vjerujte mi da nije tako. Jest da smo su oni imali radne vikenda zadnjih desetak godina, ali to je bilo samo zato što nisu stizali sve uraditi preko sedmice. Moram da priznam da je i mene iznenadila ova reakcija radnika, čovjek samo pade kao da sam mu rekao ne znam ni ja šta. Nakon ove situacije morat ću dobro promisliti sljedeći put kada odlučim dati slobodan vikend nekom od radnika”, rekao je E. H., vlasnik firme za obradu metala.

Doktori sa KCUS-a su poručili da se pacijent dobro oporavlja i da će nakon pretrpljenog šoka uskoro moći na kućno liječenje.

“Kada je tek stigao gospodin H. S. bio je u jako teškom stanju. Odmah smo poduzeli sve mjere i vratili ga u život. On još nije svjestan da ima slobodan vikend jer moramo biti oprezni kada mu to budemo saopćavali da mu ne bi opet pozlilo. Apeliram ovim putem na sve poslodavce da svoje radnike ne izlažu naglo ovakvoj vrsti stresa jer može biti pogubno”, rekao je Ismet Fraktura, doktor sa KCUS-a.