Radnička klasa Bosne i Hercegovine ostala je šokirana ukazivanjem tragova decembarske plate kod Vječne vatre u Sarajevu. Ovakav fenomen nije zabilježen već više od dvadeset godina na prostoru države, te se u ispitivanje istog uključuju i međunarodne istraživačke sile.

“Ja sam vidio cenera od plate koji je stajao kod Vječne vatre. Znači kad sam ja to ugledao šokirao sam se. Ono, jebote, plata je bila negdje oko dvadesetog decembra i stvarno prije februara nisam očekivao da vidim ni feninga. Znate kako se ono ljudi istroše oko Nove godine, pa praznici, pa se ide u goste, pa se slavi svašta nešto i realno nisam očekivao stvarno da ću moći imati ovoliko novca na kraju mjeseca. Znate ono, slavi se pet dana januara i onda se preživljava do plate koja će biti negdje 202. januara. No, ovaj mjesec je to ipak drugačije, vjerujte mi ja sam najveći gospodin sad u svojoj raji i realno sve svoje prijatelje mogu još jednom prije plate izvesti na produženu kaficu. Doduše ne produženu s mlijekom, ali opet bolje išta nego ništa. Baš sam sretan, izgleda da se ipak isplati biti dio radničke klase u ovoj državi” – izjavio je za naš portal Enes Srećković, obični radnik iz Sarajeva.

Vlada Kantona Sarajevo se oglasila u medijima povodom ovakvog otkrića, te su kratko izjavili da se očigledno poboljšanje u standardima života građana Kantona otkako su oni na vlasti može vidjeti i bez naočala.