Građane Bosne i Hercegovine proteklog vikenda uzdrmala je prava šoping groznica. Kao i svake godine Black Friday je donio velika sniženja koja su izmamila veliki broj ljudi na ulice i u šoping centre.

Vlasnici prodavnica zadovoljno trljaju ruke. Kažu, s ovakvim popustima će nastaviti i tokom novogodišnjih praznika, a pored sniženja za kupce, najavili su i brojne pogodnosti za radnike. Upravo u skladu s Black Friday popustima prethodnih dana, radnicima su poslodavci odlučili isplatiti blekfrajdejovske dnevnice, koje podrazumijevaju 30 do 50 posto sniženja.

„Tokom cijele godine svoj asortiman pripremamo za ovakve akcije, tu je naravno i naš marketinški tim odradio sjajan posao. Međutim, ništa ne bismo ovo postigli bez naših vrijednih radnika u prodavnicama. Neki od njih su radili i po 15-20 sati dnevno proteklog vikenda da bismo odgovorili potrebama kupaca, imali sređene police i kvalitetnu uslugu. Na kolegiju smo dogovorili da im omogućimo bar humane uslove rada, te da radnicima budu isplaćene dnevnice usklađene ovim popustima, dakle, nešto niže od uobičajenih. Na cvaju će to biti tek šest do deset maraka niže“, navodi predsjednik Lige uspješnih biznismena Salih Butiklić.

Predstavnici šoping centara su došli na još jednu sjajnu poslovnu ideju. Od narednih prazničnih akcija organizovat će dodatne bonuse i vrijedne nagrade za najvrjednije radnike. Već od naredne godine dobitnika nagrade Najcrnji Black Friday očekuje kupon bon prodavnice u kojoj radi u iznosu od 20 KM. I to nije sve! Radnike koji za dva dana vikenda naberu preko 50 radnih sati očekuje i jedna neradna nedjelja u tom mjesecu.