Bukti štrajk uposlenika BH Telecoma, linije su u kvaru, a građani mole da se ovaj problem riješi kako bi konačno ponovo dobili internet, telefon i televiziju. Zbog ignorisanja od strane nadležnih institucija, uposlenici ove kompanije su pronašli privremeni modus, kako za građane tako i za njih.

“Mi ćemo popustiti, ali privremeno, a to je isključivo zbog građana. Oni ipak ne treba do kraja da ispaštaju zbog toga što mi tražimo svoja prava, mada bi nas trebali podržati realno, ali nema veze! Danas ćemo uspostaviti mrežu. Ona će biti tu neko vrijeme, a građani nek mole Boga da im se šta ne pokvari, jer nas više neće biti tu da im budemo na usluzi”, kaže Šefik Centrala, šef odjela BH Telecoma za podršku korisnicima.

Uposlenici savjetuju građane da kupe nekoliko rezervnih rutera, kako bi mogli mijenjati kada im se pokvare stari. Za sve dodatne informacije će morati pričekati.

“Znate šta, sebi smo najpreči da se ne lažemo! Mi ćemo fino danas predati zahtjev, koji će nam se odobriti 100%, a to je da nam se produži plaćeno odsustvo na 40 godina. Tako više nećemo morati raditi, plata i topli obrok će ići kako idu, pikat će nam se staž i onda ćemo samo kasnije to uvezati s penzijom i mirna Bosna. Pa nismo ba mi budale, da nas handre ovdje za male pare i još da nas tretiraju kao robove”, dodaje Centrala.

Za sve ostale smetnje i probleme mimo rutera, građani će morati pričekati narednih 40 godina za servis, a uposlenici također apeluju korisnike da ne mijenjaju operatera, jer njima plate trebaju iako neće raditi.