Kao nagradu za hrabrost i požrtvovan rad tokom dosadašnjeg perioda pandemije, uprava kompanije Konzum je odlučila da počasti sve svoje uposlenike jednom kafom s aparata, kako bi im dala do znanja koliko cijene njihov trud i rad.

“Dragi naši uposlenici, vi koji ste na prvim linijama odbrane na kasama, ste stub i temelj ove firme i našeg lagodnog života. Vi ste zaslužni što mi možemo bez problema da sjedimo kući tokom pandemije i da se ne brinemo za plate. Stoga smo se odlučili na simboličan način da vam se odužimo, te da vam poručimo da mislimo na vas. Iz budžeta kompanije smo izdvojili impozantnih 3.200 KM, kako bi svima omogućili po jednu kafu s aparata. Također ćemo vam dati i pauzu od po 15 minuta, kako bi u miru mogli da je popijete, s osjećajem ponosa, jer su vaše krvave ruke to zaslužile. Pored toga, i za sve pušače smo pripremili jednu donaciju, a to je da će svi dobiti po motanu cigaretu ručne izrade, u kojoj će biti duhan iz Hercegovine, kako bi što bi mi rekli, oćejfili kako Bog zapovijeda. Hvala vam na vašoj žrtvi, što bez ikakvog pitanja obavljate svoje radne zadatke i što rizikujete svoj život, kako bi zajednica i dalje funkcionisala”, rekao je u svom kratkom online govoru koji se emitovao u svim poslovnica, šef odjela za eksploatisanje radnika Samir Torturović.

Kafe s aparata će biti dostavljene sutra svim poslovnicama, te će se napraviti kolektivna pauza, kako bi se radnici mogli i družiti za vrijeme ispijanja.

“Ja evo ne znam šta da kažem sem riječi hvale. Izdvojiti tolika sredstva u ovom teškom vaktu kako bi nas počastili, govori o tome kakve vi vlasnike imamo i koliko smo sretni. Danas, kada svi dobijaju otkaze, mi dobijamo gratis kafu s 15 minuta pauze, kako bi se svi podružili, malo ismijali i ponovo krenuli u nove radne pobjede. Hvala im od srca”, kaže Šefika, kasirka.

Građani se mole da sutra u periodu od 12:00 do 12:15 ne odlaze u kupovinu, kako bi radnici u miru mogli popiti kafu koju su krvavo zaradili.