Milorad Dodik jučer je boravio u Moskvi, a u sklopu posjete predsjednik Ruske Federacije mu je uručio specijalno priznanje “Josif Staljin” za uspješno sprovođenje terora i kontinuirane diktature.

Ovo je još samo jedan od pokazatelja prijateljstva i bratskog odnosa Srba i Rusa, Moskve i Banja Luke. Naše dvije države će uvijek biti prijatelji, i svakim danom ćemo jačati to prijateljstvo i bratstvo. Jako sam počašćen što sam dobio ovo priznanje, ipak ja više od deceniju haram Republikom Srpskom, uspješno vladam i narod je zadovoljan i sretan mojom tiranijom. Ne može ptica proletjeti nad našim nebom ako joj ja ne dozvolim, a kamoli šta više”, rekao je Dodik.

Putin je izrazio veliko zadovoljstvo što ima za saveznika čovjeka kao što je Dodik.

“Svijet odavno nije vidio većeg i uspješnijeg tiranina i diktatora, čovjeka koji je dokaz da ne postoji zakon, ustav ili bilo kakva druga prepreka koja bi ga spriječila da sprovede svoj lični interes. On je zaista istrajan i živi je dokaz da ne postoji zakon koji vas može spriječiti da napunite svoje džepove, kontrolišete slobodu medija, manipulišete narodom, vladate uz pomoć terora te ignorišete sve spoljne faktore”, izjavio je Vladimir Putin.

Dodik je još dodao da će učiniti sve kako bi destabilizovao BiH, uklonio svoje političke rivale, te privatizovao svu državnu imovinu.