Željeznički saobraćaj na relaciji Sarajevo – Bihać bit će, prema najavama iz Željeznica Federacije BiH, pokrenut 1. jula 2018. godine, nakon što bude završen proces elektrifikacije 47 kilometara Unske pruge, od Bihaća do Blatne.

Kako iz Željeznica BiH najavljuju, cijena povratne karte od Sarajeva do Bihaća će biti 62 KM, a popuste će imati studenti, penzioneri, djeca i druge kategorije stanovništva. Ono što je još pozitivnija informacija jeste da će se skratiti vrijeme potrebno za dolazak od Sarajeva do Bihaća. Naime, kako iz ovog preduzeća najavljuju, put bi trebao, ako Bog da, trajati samo tri dana!

“Evo samo vama ekskluzivno otkrivam da će ovo putovanje ekskluzivnim vozovima trajati samo tri dana, ako Bog da. Osigurane su i spavaće kabine za jednu ili dvije osobe, a svaka garnitura ima po pet spavaćih kabina. One će se dodatno zakupljivati. Cijena kabine za jednu osobu je 40 KM, ukoliko je sama, a za dvije osobe po 25 KM. Dakle ako želite baš lijepo tri dana da se provedete sa cijelom porodicom zakupite sebi dvije kabine, rentajte tuš i uživajte u vožnju kroz cijelu BiH“, kazao nam je Enis Džafić, direktor Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako saznajemo, ono na čemu će zasigurno raditi Željeznice FBiH, prema navodima njihovog menadžmenta, jeste da će u budućnosti pokušati smanjiti trajanje puta na samo dva i po dana… ako Bog da.