Veliki broj vlasnika pasa žale se u posljednje vrijeme da se njihovu kućni ljubimci ponašaju nerazumno, te da sumnjaju kako oni planiraju da prave ogromne proteste zbog povratka njihovih vlasnika na posao. Kako saznajemo, veliki broj vlasničkih pasa se svakog dana okuplja u parkovima za pse i smjeraju masovne blokade ulica u namjeri da zadrže svoje vlasnike u kući.

“Kućni ljubimci, a pogotovo psi, uživali su u periodu pandemije i izolacije njihovih vlasnika, jer su bili u mogućnosti da više vremena provode sa svojim omiljenim ljudima. Sada, kad se život vraća u normalu, a vlasnici moraju nazad na posao, psi žele da masovnim protestima iskažu svoje nezadovoljstvo ovakvim razvojem situacije i da ukažu na potrebu da njihovi vlasnici što manje rade kako bi mogli što više vremena provesti s njima u kućama i stanovima. Psi smatraju da njihove gazde nemaju potrebu da budu u na poslu kada su već dva mjeseca bili kod kuće najregularnije” – izjavio je za naš portal Ismet Povodac, predstavnik psećeg soja u Bosni i Hercegovini.

Psi su putem svojih predstavnika, zaprijetili da će, ukoliko se njihovi zahtjevi na ispune, izaći masovno na ulice i piškiti po stubovima dok se svi ne istope.