Kako je rekla glasnogovornica Kliničkog centra u Sarajevu Muamera Šehić po prvi put u historiji zabilježena je smrt od administracije. Gospođa N.N. (ime poznato redakciji), je pokušavala da izvadi neke administrativne papire nekih šest godina.

Nakon mukotrpnog procesa, gospođa NN je došla na šalter Katastra Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, kako navode izvori, tražili su joj ovjerenu kopiju lične karte i rodnog lista davnog pretka Gavrlia Principa.

Nakon što je gospođa NN izjavila da nije nigdje mogla da nađe, svjedoci kažu da je gospođa sa šaltera ljubazno rekla: “Pa šta onda dolazite više koji moj?! Ne možete bez toga ništa završiti. Molim vas idite, sad mi je pauza!”

Tada je gospođa NN pala i nije više ustala. Dežurna ekipa hitne pomoći je izašla na teren i doktor Emir Stetoskop je konstatovao smrt u 13:34, a kuriozitet slučaja je da su svi vitalni organi i funkcije bili uredu, a da je gospođa NN ipak preminula.

“Prvi put u mojoj karijeri vidim ovakav slučaj i već uskoro planiram predložiti smrt od administracije na listu uzročnika smrti u Bosni i Hercegovini. Mi smo pokušali naći neki drugi uzrok, ali njega zaista nije bilo, stoga smo konstatovali ovo”, rekao je doktor Stetoskop.