Novi gradonačelnik Sarajeva je Abdulah Skaka. Njegova kandidatura je zasnovana na političkoj stručnosti koju je pokazao kroz godine rada sa glasačkim tijelom, ali i činjenice da je njegova familija jedna od najstarijih u ovom gradu.

Sve ovo navedeno, godine truda i zalaganja, upoznavanja biračkog tijela i aktivnosti u stranci su ga dovele na poziciju prvog čovjeka glavnog grada.

Kako saznajemo, njegova prva odluka na ovoj funkciji biće rezovi viškova u budžetu.

“Imam godine iskustva u rezanju viškova. Naša administracija je prevelika i novim odlukama ćemo donijeti svaki vid blagostanja. Nema se šta čekati, jer što se duže čeka, rezovi su bolniji. Tako da je to najbolje odmah u prvih šest mjeseci ako je moguće”, rekao je Skaka.

O preusmjerenju ovih sredstava gradonačelnik je rekao da se ona planiraju davati kao poticaj starim zanatima na čaršiji koji izumiru, a najviše kožarskom zanatu pravljenja torbi, cipela i generalno proizvoda od kože.

Povodom ove odluke kontaktirali smo i našeg saradnika, političkog analitičara Dr Ristu Prelivodu koji je rekao: “Odlična je ovo odluka. Prvo pa muško što bi se ‘no reklo, hehe. Stvarno dobar potez, jer su nam drastično potrebni rezovi u budžetima. No, jedino ne bih rekao da bi se trebalo rezati na Institutu za političku analitiku, jer je to u mnogome potrebna institucija za naš glavni grad, ali i cijelu državu.”