Fudbalska reprezentacija naše zemlje sinoć je doživjele novu blamažu. BiH je izgubila od reprezentacije Luksemburga rezultatom 4-1, a naša reprezentacija prvi šut u okvir gola imala je tek u 93. minuti. Zbog svega toga odlučeno je da od sada reprezentacija protiv kojih igra BiH imaju 30 % veće golove.

“Sinoć je bila stvarno loša igra i ja ne znam šta je ovim momcima više. Kakvu god taktiku da postavim oni uvijek nešto zeznu i to nas košta na kraju. Ja sam im govorio na treninzima da ne mogu dati go ako ne šutaju na njega, ali oni nisu slušali jer se nešto prave pametni. Moramo početi bolje igrati i to je svima jasno. Evo sada sam čuo da će naši protivnici imati 30 % veće golove kako bi mi lakše uputili udarac barem u okvir gola da se više ne sramotimo ovako”, rekao je Savo Milošević, selektor fudbalske reprezentacija BiH.

Iz UEFA-e su poručili da su bili primorani na jedan ovakav potez jer su utakmice reprezentacije BiH postale previše nezanimljive.

“Mislili smo da su BiH i Luksemburg podjednake selekcije i da će biti dobra utakmica, ali izgleda da smo se prevarili. BiH je prvi šut u okvir gola uputila tek u 93. minuti što je stvarno sramota. Domaći komentator je taj pokušaj slavio kao da je go što samo po sebi dovoljno govori. Kako bi igrači BiH malo lakše šutirali na go mi smo odlučili njihovim protivnicima povećati go za 30 %. Na ovaj način povećavamo i šansu da igrači BiH daju neki go obzirom da im je učinkovitost katastrofalna u zadnjih nekoliko utakmica”, rekao je Michael Centimetra, šef tima za veličinu golova na službenim utakmicama.