Istraživanje Udruženja za razvoj građanske svijesti i istraživanje nikom bitnih činjenica je na konferenciji za štampu održanoj danas predstavilo rezultate istraživanja “Brojke, plata i sirotinja” koje je obuhvatalo rezultate usporedbe prosječne plate bosanskohercegovačkih građana sa svim stvarima koje isti od nje mogu sebi priuštiti. Prosječna četveročlana porodica u Bosni i Hercegovini od plata koje zarade sebi mogu priuštiti da dišu državni vazduh.

“Presretni smo što napokon možemo rezultate naših istraživanja predstaviti diljem naše lijepe domovine. Naime, kako smo uspjeli zaključiti na osnovu mnogobrojnih anketa i intervjua koje smo sproveli u većim gradovima BiH, građani sebi istinski mogu, bez da se pretjerano brinu, priuštiti da postoje i dišu oksigen koji proizvode biljke. Kada se plate krov nad glavom, vrati dio plate poslodavcu i izmire sve obaveze prema državi, građanima ostane nekih dvadesetak dana u toku mjeseca kada mogu bez problema da sa svojim porodicama sjednu u park i uživaju u blagodatima koje im je priroda i država omogućila. Iz ovog razloga, mi kao nevladina organizacija, u potpunosti podržavamo trenutnu Vlast u Bosni i Hercegovini, jer u svim posljeratnim godinama nam ova mogućnost nikada nije nedostajala i ljudi su uvijek sebi mogli da priušte vazduh ma koliko se plaće spuštale i dizale” – izjavio je za naš portal Enes Anketa, predstavnik Udruženja.

Navedeno Udruženje je poznato po sprovođenju relevantnih istraživanja koja već dvadeset godina nude građanima Bosne i Hercegovine tačne statističke podatke o stanju u kom se nalaze isti.