Nakon katastrofalne kvalifikacione sezone naše reprezentacije, sve lađe su potonule prije dvije utakmice. Sada naš tim ima priliku jedino da smanji sramotu, te da ne izgubi baš sve mečeve da kraja kvalifikacija. Naredni meč, nazovi Zmajevi igraju protiv uvijek nezgodnog Lihtenštajna, a Prosinečki je osuđen na očajničke poteze kako bi pokušao koliko toliko, odbraniti čast i obraz reprezentacije.

“Iako znam da sam glavni i odgovorni krivac, vjerujte da je meni najgore. Ipak preuzimam na sebe ovu sramotu i nemam pravo koga drugog kriviti za ovogodišnju sezonu. Imamo još taj jedan meč protiv Lihtenštajna, u kojem se ne smijemo obrukati. Bodovi iz ove utakmice ne igraju ulogu, ali je bitno sačuvati čast i obraz tima, za neka buduća takmičenja. S obzirom na to da smo u situaciji kakvoj jesmo, mnogi igrači uopće neće da igraju utakmice, te da se zamaraju i troše bespotrebno. Primoran sam da se obratim posljednjem bastionu mogućnosti, koji se zove FK Vrbanjuša”, rekao je Rober Prosinečki.

Šef našeg tima je Braci poslao hitan mail kako bi mu pomogao u ovim teškim momentima. Ovaj, kao pravi patriota i sportski stručnjak se odazvao pozivu.

“Nema potrebe Roberte sine da me moliš, naravno da će Braco pomoći našoj repki jer mi je to dužnost. Ja volim ovu zemlju i ovaj grad više od sebe, te je ovo najmanje što mogu uraditi. Malo mi je krivo što se sjetite Vrbanjuše tek kad dogruha pet do dvanaest, al’ nema veze, mi smo tu na usluzi. Ja sam spreman da mu pošaljem kompletan prvi tim i nek ga on raspoređuje kako hoće. Samo ga molim da na vrijeme javi kada da dođu na lokaciju, kako bi mogli uzeti slobodne dane i zamijeniti smjene, obzirom da svi moji igrači rade”, rekao je Braco.

Pomoć Vrbanjuše bi trebala danas u 14 sati krenuti s aerodroma u Sarajevu, kako bi na vrijeme stigli na utakmicu.