Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine se uveliko spremaju za nastavak kvalifikacija za EURO. Nakon okupljanja u Zenici, selektor Robert Prosinečki je pokušao naći motivaciju za preostale mečeve, ali bez neke snažne i ohrabrujuće poruke.

Nije mu preostalo ništa drugo nego da se za malo više sreće obrati višim silama. Naš nacionalni fudbalski tim je iskoristio lijepo vrijeme da posjeti Visoko. Predvođeni selektorom Prosinečkim obišli su prahistorijski kompleks tunela Ravne i Arheološko-turistički park Ravne 2, koji su jedinstveni u ovom dijelu Evrope.

„Ove piramide su bile energetske mašine koje su davale čistu i besplatnu energiju, specifične frekvencije elektromagnetizma, električnih polja, ultrazvuka i negativne ionizacije, koje su imale funkcije komunikacija na velike daljine, beneficije po čovjekovo zdravlje i dug život. U prošlosti su postojale visokorazvijene civilizacije koje su bolje poznavale energetske fenomene i izvore. Čak i kamene kugle u dubinama ovih podzemnih kanala, dokazuju nam da su ti ljudi nekad davno igrali lopte na ovim prostorima. Pronađite motivaciju u njima, neka su visoke koncentracije negativnih iona s vama“, poručio im je Semir Osmanagić.

Reprezentacija BiH će naredne dvije utakmice protiv Finske i Grčke igrati bez našeg najboljeg igrača Edina Džeke, koji se povrijedio u nastupu za Romu. Prethodno su u Armeniji u šestom kolu kvalifikacija zabilježili veliki poraz od 4:2. Iako je Prosinečki odmah saopćio odluku da napušta naš nacionalni tim, spriječen je u tome.

„Ja nisam htio nastaviti, ali Savez me je nagovorio da ovo izguram do kraja. A taman će mi i plaća dobro doći da pokrijem kredit. Ja ovim momcima nemam više šta reći, dali su sve o sebe, ali to očigledno nije bilo dovoljno. Probaćemo iz ovih tunela i soba izvući bar četiri boda“, optimističan je selektor Robert Prosinečki.

On je po izlasku iz piramida osjetio jedno pozitivno ozračje među svojim igračima i predložio da već pred meč s favoritom grupe, reprezentacijom Italije, pozove i marokanskog iscjelitelja Mekkija Torabija, koji bi s našim fudbalerima održao pobjedničku seansu.