Decembar je mjesec koji asocira na zimu, čaj, snijeg, praznike i advente koji se već tradicionalno u ovom mjesecu održavaju širom planete zemlje. Mnoge svjetske metropole uređuju svoje tragove kako bi dočekale novogodišnje praznike u što boljem raspoloženju. Adventi su se pozicionirali kao važan turistički potencijal mnogih država.

Mi ovdje kitimo trgove, postavljamo one kućice u kojima prodajemo kuhano vino, čaj i rakiju već preko deset godina. Mislim da svaki grad koji drži do sebe treba da pravi svoj advent jer dođe nenormalan broj turista koji otave velike količine novca. To se na svakom ćošku ljudi slikaju i stavljaju sve to na društvene mreže i tako vas promovišu”, rekao je Josip Irvas, organizator adventa u Zagrebu.

Ipak, kako domaći mediji prenose pronađene su tri djevojke koje su bile na adventu, a nisu postavile ni jednu sliku na Instagram.

“Mislim da su djevojke bile u Pragu na adventu nekoliko dana i moram vam reći da je njihovo ponašanje u tom periodu bilo nedopustivo. Niti su se slikale niti su slike postavljene na Instagram, samo su uživale i razgledale ljepote ovog predivnog grada. Ipak to ne možemo dopustiti da baš ni jednu jedinu sliku neobjave na društvene mreže jer to kalja obraz naše države. Stvarno ne znam kako se neko tako bahato može ponašati. Znamo ko su, ali ih još nismo uspjeli pronaći kako bi ih kaznili za ovo gnjusno djelo koje su počinile”, rekao je Semir Injekcija, stručnjak za kvalitetu sadržaja na društvenim mrežama.

Iz povjerljivih izvora saznali smo da ukoliko djevojke ne objave barem tri serije po deset fotografije sa adventa u narednih nekoliko dana očekuje ih drakonska kazna uvidu brisanja svih društvenih mreža na neodređeni period.