Ogroman skandal potresao je bosanskohercegovačku javnost i prijeti da dovede do zatvaranja jedne od najbitnijih institucija za kompletan ženski rod u BiH. Naime, kako je javljeno iz kantonalnog tužilaštva, zbog osnova sumnje da su u osvježivače zraka koji se koriste u DM-ovim prodavnicama stavljali drogu koja vas tjera da kupujete kao da sutra ne postoji, bit će podignuta optužnica protiv organizovane kriminalne grupe koja se bavila ovim radnjama.

“Postoji mnogo indikatora koji nam govore o tome da su počinitelji ovakvog gnusnog zločina zapravo jadnim i lakovijernim ženama i muškarcima koji uđu u ovu poslovnicu zapravo puštali gasove sadržane u osvježivačima prostora koji su imali za cilj da drogiraju kupce do te mjere da oni moraju pokupovati dvije stvari koje im zaista trebaju i 654 stvari koje su na nekom potencijalnom sniženju, a koje im suštinski niti su trebale niti će trebati. Ova činjenica objašnjava zaista zbog čega veliki broj žena kada uđe u DM poludi i počne kupovati sve živo što vidi ispred sebe iako im u suštini sve te stvari stvarno nisu neophodne, ali nema veze, one to natrpaju u korpu i umjesto sa ulošcima od tri marke izađu sa računom na kom piše 153 KM. Mi vam obećavamo da ćemo ovoj kriminalnoj grupi stati u kraj i da ćemo zaštititi sve žene od ludog i uzaludnog tošenja teško zarađenog novca. Ovo je zaista zločin protiv čovječnosti” – izjavila je portparolka Tužilaštva Enisa Istražiteljka.

Iz tužilaštva najavljuju kako DM nije jedini prodavac protiv kog je pokrenuta istraga, te da će u budućnosti ovakvih vijesti biti mnogo više na sreću svih kupaca.