Toplotni val koji je pogodio našu zemlju ovih dana doživljava svoj vrhunac. Temperature se penju i preko 40 stepeni Celzijusa, a najizloženiji ovoj velikoj vrućini su svakako radnici koji bez prestanka rade na otvorenom. Zbog cijele ove situacije privatnici su dali nekoliko korisnih savjeta svojim radnicima koji rade na otvorenom kako da se sačuvaju od vrućine.

“Ja sam još prije par dana okupio sve radnike kako bi ih savjetovao kako da se zaštite od vrućine. Nije mi u cilju da mi neko ide na bolovanje i da mi posao zbog toga stoji. Stroge su kontrole jer želim prije svega da su mi radnici sigurni i sretni. Evo samo neka izdrže još malo pa će prehladiti i onda će opet moći normalno raditi u uslovima dostojanstvenim jednog radnika”, rekao je Damir Asfalt, vlasnik privatne firme za izgradnju puteva.

Gospodin Asfalt odlučio je podijeliti sa nama koje je to savjete dao svojim radnicima kako bi se sačuvali od vrućine.

Pa prije svega uveli smo kačket kao obavezna dio radne opreme. Pored toga svaki radnik tokom smjene mora popiti najmanje pet litara vode jer nije nam u cilju da nam neko dehidrira i da posao stoji. Mislim da će ove dvije stvari biti dovoljne da naši radnici na terenu prežive i lakše podnesu ove velike vrućine ako bude potrebe mi smo spremni podijeliti radnicima i one male ručne ventilatore kako bi se mogli rashladiti tokom pauza”, dodao je Asfalt.