Privatni fakulteti u Bosni i Hercegovini od ove godine nude svojim studentima mnogobrojne nove mogućnosti koje imaju za cilj da studentima olakšaju najljepše godine studiranja. Naime, privatni fakulteti od ove godine nude uslugu odlaska na predavanja umjesto studenata koji na vrijeme plate upisninu.

“Presretni smo što možemo da ponudimo našim studentima mogućnost da se ne stresiraju previše tokom svojih studija i da u trenucima kada im se zaista ne ide na predavanja da to ne moraju činiti. Studenti u ovim slučajevima mogu samo pozvati svog fakultetskog slugu i zamoliti ga da taj dan ode umjesto njih na predavanja koja su za taj dan planirana. Fakultetski sluga će, vrlo rado, umjesto naših studenata otići na predavanja i hvatati bilješke dok se student odmara i uživa u najljepšim godinama. Nije fer da svaki student mora svakog radnog dana ići na predavanja i slušati neke tamo teme i stvari koje ga možda čak i ne interesuju. Ponekad studenti vole da piju kafe i odmaraju radnim danom i to je sve uredu. Treba da ih podržavamo i da im damo malo više prostora za uživanje u životu. Svakako će nakon fakulteta morati da rade i da se suoče sa stvarnim životom, a nama je cilj da im fakultetski dani prođu fino i jednostavno” – izjavio je za naš portal PR predstavnik unije privatnih fakulteta Amar Nehljeb.

Uslugu iznajmljivanja fakultetskog sluge mogu tražiti samo studenti koji su na vrijeme platili svoju godinu studiranja na privatnim fakultetima, a ista se ne može iskoristiti ukoliko studenti plaćaju školarinu na rate.