Gospođa (48) iz sela Ljuti Dolac u blizini Mostara nedvano je okopavajući njivu pretrpjela lom ruke na dva mjesta. Na preporuku starijih žena iz sela, počela se liječiti alternativnom medicinom. Metode omotavanja lista raštike oko loma, stavljanje “rakijavih obloga” i svinjske masti, nakon nekoliko dana nisu učinile ništa ako bi se stanje žene popravilo. Sve poznate prirodne metode iz kućnih enciklopedija zdravlja nisu pomogle.

Nakon mukotrpne borbe sa ozljedom, žena se odlučila obratiti anonimnom gospodinu koji je u selu poznat kao vrač klasične medicine, popularno zvan i doktor, koji je dvije trećine svoga života proveo školujući se za tretiranje upravo takve vrste ozljeda.

Nakon postavljanja mitološkog preparata zvanog gips i prepisivanja Neofena i Raptena za ublažavanje bolova, gospođa se počela osjećati bolje i ozljeda je počela zacijeljivati. Naš dopisnik iz Ljutog Dolca, Franjo Anić, razgovarao je sa gospođom.

‘’Nisam mogla ni slutiti da će mi klasična medicina nekada pomoći. Uvijek sam vjerovala provjerenom i dokazanom, prirodnom i alternativnom metodu liječenja. Malo rakije za sve, raštike, bijelog luka, risove masti, krompira u čarape, to su bile moje metode. Sad sam ostala iznenađena kako i ova medicina zapravo ima neke beneficije.’’ kaže gospođa za naš portal.