Pripravnica inicijala N.S. izbačena je sa spiska advokatskih pripravnika pri Advokatskoj komori Kantona Sarajevo zbog nepoštovanja odredbi Statuta i Pravilnika o radu iste. Niame, kako Šatro.info ekskluzivno saznaje, na ovaj nesvakidašnji potez članovi upravnog odbora Komore odlučili su se nakon što je pripravnica priznala da situacije u kojima se od nje traži da ode iz kancelarije na sud i preda određene papire ili iste podigne, ona ne koristi u privatne svrhe niti pije kafe sa drugim kolegama pripravnicima.

Nama je izuzetno žao što smo morali da napravimo ovakav rez i ovim, za nas neuobičajnim potezom, izbacimo iz naših krugova kolegicu koja je tek počela da radi u našoj branši ali vjerujte nije bilo opcije da takvo nešto ne uradimo. Ona je uporno odbijala da se povinuje pravilima struke i ponašanju svih ostalih pripravnika, te je konstantno iz kancelarije išla direktno na sud i nazad. Svi smo mi svjesni da naši pripravnici obožavaju slanje na razne šaltere jer tada mogu da fino prošetaju gradom, jedu i popiju kafu sa drugim kolegama pripravnicima, a bez da koriste svoju pauzu za to. Znamo mi to sve, pa bili smo i mi na njihovom mjestu i uvijek smo to tolerisali i poštovali, a sada se neka nova, mlada, pripravnica pojavi i odbija da poštuje norme i kodeks struke. Pokušali smo više puta joj suptilno dati do znanja da je radni vijek tek pred njom i da je čeka još mnogo prekovremenih sati dok ne postane advokatica ali ona je i dalje insistirala da ne želi da lufta i zloupotreblajva našu ljubaznost. Dali smo joj više šansi za pokajanje ali jednostavno nije bilo smisla. Žao nam je ali moramo postaviti nekoga za primjer svima” – izjavio je za naš portal portparol Advokatske komore u Sarajevu, Edin Piskaralo.

Potresena pripravnica nije željela komentarisati ovaj nemili događaj, te nas je obavijestila da će narednih nekoliko mjeseci provesti mazeći svoju mačku i aplicirajući da bude plesačica u spotovima Jale Brata i Bube Corellia.