Princ Harry je, nakon višemjesečne potrage za poslom, napokon pronašao novo zaposlenje kao radnik na kasi u Amku na Grbavici. Ova vijest šokirala je svjetsku javnost zbog jako malog stepena zaposlenosti radnika u Bosni i Hercegovini, unatoč kojoj se ipak, princ Harry uspio zaposliti na ovakvom tržištu rada kakvo je u našoj zemlji.

“Ja sam bio presretan kada su me iz Amka kontaktirali nakon što sam im poslao CV i nakon što su mi ponudili da radim. Znate da ja nisam do sada imao ovako stalni posao i nisam baš najsigurniji šta to sve podrazumijeva, ali oni su mi ponudili, kako se meni čini, sasvim fer i korektne uslove. Vidite, radim šest dana sedmično, u smjenama, a sedmi dan mi je slobodan, s tim što, ako se neko razboli ili da otkaz, moram biti spreman da dođem na posao i sedmi dan. Imam godišnji odmor u trajanju od sedam dana svake dvije godine u okviru kog mi se računaju i vikendi, bit ću prijavljen na minimalac i to odmah nakon probnog rada od dvije godine i imam mogućnost da napredujem. Čak, ako budem dobar, dobit ću i stolicu da ne moram stalno da stojim i provlačim one artikle na kasama. Vjerujte ja ne razumijem zbog čega se ljudi, generalno mladi, žale na mogućnosti u BiH. Vjerujte vi meni, ima posla ko hoće da radi i ko zna da bude dobar i poslušan rob. Ne može svako na državnu sisu” – izjavio je za naš portal princ Harry.

Na kraju razgovora princ je dodao da će, ukoliko sve bude uredu, kad potpiše ugovor na neodređeno sa Amkom dovesti u BiH svoju ženu i sina kako bi mogli zajednički da uživaju u blagodatima života radničke klase u ovoj državi.