Mlađi Williamov brat, princ Harry poznatiji kao sin Čarlsa i Dijane od Velsa šokirao je britansku javnost kada je obznanio svim medijima da on i izabranica njegovog srca, glumica i princeza Meghan neće nastaviti da žive u londonskoj kraljevskoj palati, već će svoju sreću da potraže negdje drugo u Europi, po mogućnosti u Europskoj Uniji. Šatro.info je, u ekskluzivnom razgovoru s princom koji se odvio u našim kancelarijama, došao do saznanja da se princ i princeza, te njihovo uskoro rođeno dijete, planiraju preseliti u Njemačku, u potrazi za boljim poslovima i generalno životnim standardom od onog koji imaju u Velikoj Britaniji.

“Dugo smo razmišljali šta je najbolja odluka i u kom smjeru da krenemo, i stvarno smo zaključili da je jedina logična stvar koju možemo i moramo da uradimo ta da jednostavno pokupimo naše kofere, spakujemo najnužnije stvari i krenemo grlom u jagode pa se možda i snađemo. Odlučili smo se da naša destinacija bude Njemačka, jer smo vidjeli kako se bosanskohercegovačka dijaspora snalazi ovdje i s kakvim autima se vraćaju nazad u svoju domovinu, kako bi ih pokazali svojim najmilijima. Svi misle da je život jednog princa samo zabava i luksuz, ali vjerujte to što sam ja imao dok sam odrastao nije ništa u poređenju s onim što dijasporska djeca imaju i ja želim zaista da svojoj djeci omogućim bar djelić onoga što dijasporske majke po Facebook grupama objavljuju da njihova djeca imaju” – izjavio je princ Harry u razgovoru za naš portal.

Kako smo saznali, princ i princeza svoje preseljenje planiraju otkako je započeta priča o Brexitu, a finalni odlazak žele po rođenju kćerke koje se očekuje u narednim danima.