Odlukom Nogometnog saveza BiH nakon katastrofalnog poraza od Islanda, odlučeno je da se utakmice reprezentacije od sada ne prikazuju uživo. Emitovanje utakmica će biti u terminu iza 23 sata navečer, kada djeca uveliko spavaju.

Razgovarali smo dugo i shvatili da utakmice sa ovakvim rezultatima itekako ostavljaju negativne posljedice ne samo na odrasle, već i na djecu koja em vide njihovu nervozu, em ih se ubija u pojam od malih nogu. Pored toga tu su scene eksplicitnog nasilja kada primimo go ili propustimo odličnu šansu, i zato smo se odlučili da u dogovoru sa svim emiterima to prikazujemo naknadno”, poručili su iz Nogometnog saveza BiH.

Pored televizijskog emitovanja, sklopljen je sporazum i sa svim portalima i radio stanicama, kako slučajno neko ne bi saznao za rezultat i igru prije početka prijenosa utakmice.

“Veliki bi se nemiri desili među navijačima da negdje pročitaju koliko je utakmica završila, a da ne vide igru, zato smo napravili ovaj uvezani sistem kako bi sve izgledalo kao da je uživo. Naravno i naši komentatori će prilagoditi svoje vođenje utakmice, a potpisan je ugovor i sa svim TV kućama da ostanu pribrani nakon meča, prije nego otkuca 23 sata navečer i zvanično ne emituju tekmu”, dodali su iz Nogometnog saveza BiH.

Zbog teškog iživljavanja od strane raznoraznih ekipa nad našom reprezentacijom, gledanje utakmice također nije preporučljivo ni onima slabijeg srce kao i osobama koje imaju problema sa pritiskom.