Na posljednjoj održanoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, između ostalog usvojen je i prijedlog da se plata zastupnicima poveća za 500 KM, kako bi se povećale plate svim radnicima u javnom sektoru. Razlog tome je itekako valjan kako navode.

“Smatram da smo itekako zaslužili da budemo nagrađeni za svoj radi, koji se aktivno vidi iz dana u dan. Mnogi od nas su ovdje proveli svoje najbolje penzionerske dane, umjesto da uživamo na vikendicama, sa našim unucima i djecom, da ganjamo neke hobije koji nas opuštaju, mi se bavimo državnim uređenjem. To je teško breme i jako je stresno, zbog toga smatram da je itekako bitno adekvatno nas nagraditi zbog žrtve koju podnosimo”, istakao je Nebojša Radmanović, član Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

Sve njegove kolege su saglasne sa ovom odlukom, a ističu da nema razloga da se osjećaju manje vrijednim nego političari u drugim zemljama.

“Odgovorno tvrdim da niti u jednoj zemlji političari nisu više izloženi javnom ofiranju i internet blamiranju kao mi. Ljudi prave gifove od nas, montiraju nas, koriguju fotografije i za to niko ne odgovara. Mi sve to tiho i hrabro trpimo, sve u svrhu da ova zemlja radi kako treba. Jer šta bi narod da nije nas, zapitate li se kada? Da li bi ova zemlja imali bilo šta od onoga što trenutno ima da nije nas koji smo tu na krovu”, dodao je Radmanović.

Pored povećanja primanja, na narednoj sjednici će se razmatrati i izdvajanje sredstava za vaučere za gorivo, kako ne bi morali za privatne automobile trošiti enormne cifre kako bi napunili rezervoar.