Iako su se okupili, sjednica Predsjedništva ponovo nije održana. Glavni razlog je imenovanje mandatara predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, oko kojeg nikako ne mogu da se dogovore. Zbog toga su odlučili poduzeti konkretne korake.

“Ovo stvarno nema više nikakvog smisla. Ja mamuran moram dolaziti iz Banjaluke zbog gluposti. Ponovo smo se okupili i nismo dogovorili ništa. Ponovo se potvrđuje ona moja izjava da je Bosna i Hercegovina jedna velika greška koja koči sve nas. Nema ovo više smisla, ne želim trošiti vrijeme na ovo, zamolio sam ih da naredne tri sjednice unaprijed otkažemo što su mi omogućili. To je jedina stvar oko koje smo se dogovorili”, rekao je Milorad Dodik.

Ni ostali članovi predsjedništva nemaju drugačije mišljenje. Svako je odvojio svoje dragocijeno vrijeme kako bi se pojavio na sastanku i na kraju ništa od toga.

“Stvarno je ovo sve bez veze, razumijemo Dodika u potpunosti. Šefik i ja barem imamo veći motiv obzirom da nam je navodno stalo do ove zemlje, ali vidite da se ništa ne dešava. Dogovorili smo da se raspustimo do novembra, te da ne planiramo više sjednice. Brakovi su nam u krizi, odgađamo konstantno roštilje i porodična okupljanja zbog propalih sjednica. Ne ide ovo nikome u korist. Moramo malo bolje promisliti, pustiti vremena da se slegnu stvari te da krenemo s konkretnim radom”, rekao je Komšić.

Supruge i članovi porodica su izrazili zadovoljstvo ovom odlukom, te se neće više dešavati neugodne situacija da ignorišu važnost porodičnih okupljanja zbog nekih banalnih stvari kao što je sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine.