Poznati američki reper i biznismen, Kanye West, u pratnji svoje supruge Kim Kardashian te visokog predstavnika Valentina Inzka, posjetio je danas Predsjedništvo BIH.

U Predsjedništvu BIH repera i njegovu suprugu, također uspješnu biznis ženu, dočekali su Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić. Oni su kratko razgovarali o trenutnoj situaciji u državi te o potencijalima interneta za male biznise. Valentin Inzko je naglasio kako je moda veoma bitan segment ekonomije te kako se zaista divi profinjenom stilu Kim Kardashian.

Članovi predsjedništva su za ovu priliku odlučili iznenaditi goste. Dočekali su ih sa pripremljenom acapella izvedbom Kanyeove All of the Lights, gdje je po rotacionom sistemu odlučeno ko će biti ko. U tom trenutku, ispalo je tako da je Izetbegović preuzeo Kanyeov dio, Ivanić Kid Cudijev, a Čović je bio Rihanna.

“Pa super sam se snašao u ulozi Kanye Westa.”- prokomentarisao je zadovoljno Bakir, dok ga je Dragan bratski grlio. “Ova pjesma nosi veliku simboliku i bilo nam je zabavno spremiti je. Tu smo se ugledali na neke američke predsjednike koji nastupaju na lijepim TV skečevima u toj zemlji”. – dodao je Ivanić, koji je bio manje entuzijastičan od druge dvojice.

Poslije ove posjete, gosti su otišli u Vatru, gdje ih je dočekao veliki broj fanova.

Potom su se svi zajedno vratili helikopterom na Ilidžu, gdje je Kim Kardashian držala počasno predavanje iz biznisa.

Kardashian i West su stigli u Sarajevo privatnim helikopterom jučer popodne. Njihova djeca, North i Saint, su također sa njima. Stigli su u posebnom aranžmanu koji je dogovoren sa jednim sarajevskim univerzitetom.