Predsjedništvo BiH jučer je izglasalo budžet za 2024. godinu. Ovo je svakako veliki napredak u odnosu na neke prethodne godine. Međutim, ono što je svima zasmetalo je to što ni ova odluka Predsjedništva BiH nije bila jednoglasna. Kako bi malo smirili strasti iz Predsjedništva BiH su najavili prvu jednoglasnu odluku, ali tek početkom 2026. godine.

“Ovi naši građani su stvarno razmaženi i velike cjepidlake. Mi smo donijeli tu odluku, a sada da li je ona bila donesena jednoglasno ili ne to nije njihov problem. I mi bi voljeli da se slažemo, ali jednostavno to tako ne ide. Mislim da je i ovo veliki napredak i da nema prostora za negativne misli. Ipak danas smo se dogovorili da bi samo za ljubav građana mogli donijeti i jednu jednoglasnu odluku. Kada smo vidjeli šta nas sve čeka skontali smo da bi se ta jednoglasna odluka mogla desiti tek početkom 2026. godine”, rekao je Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH.

Nakon ove izjave gospodin Bećirovića oglasio se i Željko Komšić koji je jučer jedini bio protiv usvajanja budžeta.

“Ja jesam jučer bio protiv, ali ne što je budžet bio loš već zbog cjelokupne slike u medijima. Da smo mi to jednoglasno usvojili odmah bi bilo da smo se pomirili da se sada sve možemo dogovoriti i tako te stvari koje su daleko od istine. Moramo njegovati su sliku o nama da je sve 2 prema 1 i da to jednostavno tako funkcioniše. Ne možemo građane da navikavamo da smo složni”, rekao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.