Naša zemlje u samo 24 sata stigla je iz ljetnih temperatura do skoro minusa. Naglo zahladnjenje pokrenulo je niz rasprava u kojem pravcu naša zemlja sada treba da krene. Zbog svega toga Predsjedništvo BiH će danas odlučivati o proglašenju zime u našoj zemlji.

“Ovo je stvarno jedna neočekivana situacije i niko se njoj nije nadao. Bilo je ugodnih tridesetak stepeni, ali onda preko noći smo došli do nule, a negdje je i snijeg padao. Stvarno ne znamo šta da radimo u ovakvoj situaciji jer se nikad prije ovako nešto nije desilo. Zakazali smo sjednicu pa ćemo vidjeti šta ćemo skontati i kako riješiti ovu situaciju. Za sada jedino što možemo je odlučiti da proglasimo da je opet zima došla u BiH. To neće donijeti ništa građanima, ali ćemo mi imati barem privid da smo nešto uradili”, rekao je Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH.

Ukoliko Predsjedništvo BiH danas proglasi zimu u BiH naša zemlja bi bila jedna od rijetkih zemlja sa svojim rasporedom godišnjih dobar na svijetu.

“Poremetit ćemo cijeli sistem što bi naš narod rekao, ali šta je tu je i mi nemamo puno izbora tu. Mislim da ćemo se dogovoriti i proglasiti zimu u BiH koje će standardno trajati tri mjeseca, a onda bi nekada sredinom ljeta moglo doći proljeće u BiH. Bit će se malo problematično naviknuti u početku, ali vjerujem da građanima neće ništa faliti. Ovo stvarno nije do nas nego do neke više sile. Stvarno ne možemo ignorisati vremenske prilike i moramo nešto uraditi”, rekao je Željko Komšić, član Predsjedništva BiH.