Tuzla – Usljed nevjerovatnog povećanja saobraćaja na malenom Aerodromu Tuzla došlo je do potpune pometnje u kojima su se izgubili i planovi za proširenje, i platne liste uposlenika, a i raspored dužnosti, tako da je menadžment preuzeo bilo ko ko se u tom trenutku našao na hodniku kraj kancelarija. 

Jedan od uposlenika koji su ušli u kancelariju bio je i Sead Šuhva, mladi Bošnjak iz okoline Tuzle, koji je kao i većina njegovih kolega živio u kući ispred koje je izuvanje obuće bilo pod moranjem. Šuhva je tom prilikom u pravilnik Aerodroma uveo jedno novo pravilo.

“Ja već godinama gledam ovaj naš Aerodrom i mjerim mu površinu. On ovom površinom spada u jednu kategoriju objekata pred kojima je izuvanje obavezno, a ja preko tog pravila o izuvanju naprosto ne mogu. Svako se jutro krenem izuti kad dođem, i skontam da ću onda morati bos, a tamo pogano, ljudi nekakvih bude, znate kako je to već. Iskoristio sam ovu pometnju samo da to prepravim, ništa drugo nisam dir’o.

Kada se sve vratilo u normalu, na ulaznim vratima aerodroma iznenađeni su uposlenici ugledali veliki znak na kojem je pisalo da je izuvanje obavezno, kao i male police postavljene radi težeg gubitka obuće.

Ovo pravilo nikome ne smeta.