Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu proslavlja u martu ove godine jubilarnu desetu godišnjicu od početka poznate seks afere “Tuzla, hotel, motel, seks, ocjene i pravda” koja predstavlja jedan od najvećih uspjeha u promociji bilo kojeg fakulteta na Univerzitetu u Sarajevu. Profesori Pravnog fakulteta su godinama od studentica primali seksualne usluge u zamjenu za pozitivne ocjene u indexu, te su na taj način propitivali njihovo poznavanje pravnog sistema Bosne i Hercegovine. Ovaj način ispitivanja se pokazao kao vrlo uspješan, jer je prolaznost bila jako visoka, a i javnost kad je saznala, fakultet je bio odlično ispromovisan i sve više mladih ga sada želi studirati.

“Ma joj, pa oni su prvi imali hrabrosti da priznaju ono što se dešava na svakom fakultetu na našem Univerzitetu. Ti profesori su istinske veličine. Zamislite kako su oni divno ispitali poznavanje Rimskog prava ili Komparativne pravne historije kod studentica koje su to na koljenima i nagnute preko stola polagale. To je, kako da kažemo, nekako učenje uz igru, a jako je pomoglo i našoj promociji koja do tada nikad nije bila na tako visokom nivou. Znate kako se fakulteti i generalno ustanove koje se ne bave zabavom, nego naučnim radom, uvijek pate oko promocije. Medije ne zanimamo, država daje nešto malo od čega ne možemo izdvojiti dovoljno novca za marketing i sve ukupno je iznimno teško raditi promociju u javnosti. Zato smo profesoru Durmiševići i Lučiću zauvijek zahvalni za ovakav kvalitetan angažman”- izjavila je za naš portal dekanesa ovog fakulteta, prof. dr. Hajrija Sijerčić-Čolić.

Pravni fakultet u Sarajevu će godišnjicu svog uspjeha u javnim odnosima i najvećeg press clippinga u historiji fakulteta proslaviti skromnim prijemom i zabavom. Ova manifestacija svečano će biti obilježena u sali Rektorata Univerziteta. Kako nezvanično saznajemo postoji mogućnost da se Vojislav Šešelj i Haris Zahiragić pojave kao gosti fakulteta koji su također imali veliki utjecaj na pojavljivanje u javnosti ove obrazovne ustanove.