Sarajevo, 21.12.2016- Usprkos nedostatku budžetskih sredstava, rukovodstvo Pravnog se odlučilo na moderan i nesvakidašnji potez. Naime, “uzevši u obzir vrijeme u kojem operiramo, i podržani od strane većine – što predstavnika studenata, što profesora samih” nekolicina se odlučila na ulazu u Pravni otvoriti trafiku.

“Infrastruktura je već tu, pogledajte”- rečeno je našim novinarima pri samom početku ture kroz Trafiku. “Imamo ovu lijepu bijelu strehu na koju smo zakačili nešto preko, a prostora za Sextazu, sokiće i grisini itekako. Signal je slab u lijevom krilu tako da ćemo dopune smjestiti u sadašnju recepciju. Još traju pregovori sa nekoliko profesora o iznajmljivanju njihovih kabineta za potrebe kafe aparata, fiskalne kase, vintage brojeva Đerdana, kao i i asortimana 7Days kroasana.”- dodaju iz rukovodstva.

Razlozi za otvaranje trafike su brojni, a inicijatori ideje su na nju došli već prije par godina, kada je na ulazu u Pravni postavljena drvena konstrukcija. Ona nije zadovoljavala uvjete za jednu modernu trafiku, koja je svakako bila neophodna u samoj blizini suda, fakulteta, pošte i drugih relevantnih ustanova. Sa postavljanjem nove konstrukcije omogućeni su uvjeti za kvalitetan rad te je ova ideja zaživjela. Iako im nedostaje kapaciteta u vidu prostora za određene, navedene sadržaje koji bi kvalitet trafike stavili rame uz rame sa onom u BBI-ju, iz rukovodstva poručuju da su spremni za rad i bez takvih finesa.

“U ovakvom biznisu morate znati za kompromis. Doba starih univerziteta je gotovo. Vrijeme je da mladi, progresivni, preuzmu stvar, dosta nam je komunizma”- poručuju.

Sredstva skupljena radom trafike ići ce direktno u džepove predstavnika studenata.