U svijetu vlada sve veći pozitivni trend da se influenceri fotografišu u prirodi, voljeli je ili ne, ali na taj način podižu svijest o njoj, kod ljudi razvijaju lijepe navike i želju da posjete neki komad divljine na planeti. Kako bi povećali taj trend u BiH, jedan influencer je odlučio napraviti upravo set za svoje kolegice i kolege.

“Ja sam je jedne prilike popeo do Hajdučke kapije i duša mi je izašla na nos. Ja sam čovjek koji voli modu i putovanja, ali boravak u divljini baš i ne ali sam vidio tu lokaciju i rekao sebi da moram imati fotografije odozgo. Po povratku sam napravio fantastičnu galeriju ali sam znao da se više nikada neću vratiti gore. Tada mi je sinula ideja da napravim maketu Hajdučke česme za sve influencere koji ne vole bilo kakvu vrstu izlaska iz zone komfora”, naglasio je Niki_Travel_Fashion_Beauty_Lifestyle_SamSvojGazda_LiveLife_Photographer.

Maketa Hajdučke kapije će imati autentični oblik i pozadinu, a svi influenceri mogu putem njegovog profila bookirati termin za fotografisanje.

“Pored toga što sam razvio novi biznis, dobit ću i veliki broj pratitelja od strane influencera kada mi se budu javljali za termin. Mislim da sam tako sredio dvije muhe jednim udarcem i zadovoljan sam svojom idejom. Već imam na desetine prijava za narednu sedmicu i mislim da će biti boom. Ko će se penjati gore do prave zbog fotografije, usponi visoki, zmije, bube, bježi tamo. Sunce ti sasuši lice pa onda ni na šta ne ličiš. Ovako fino dođeš ko gospodin u studio i završiš posao”, dodaje Niki_Travel_Fashion_Beauty_Lifestyle_SamSvojGazda_LiveLife_Photographer.

Pored Hajdučke Kapije, Nikica planira da izgradi i maketu Skakavca, Lukomira, Perućice, Kanjona Neretve i Japodskih otoka za buduće klijente.