Nekoliko poznatih bh. influencera danas je najavilo velike proteste. Razlog protesta je nedostatak snijega u urbanim gradskim područjima. Influenceri su poručili da im ovaj nedostatak snijega udara direktno na kašiku i da nadležni pod hitno moraju nešto poduzeti.

“Mi se ne možemo slikati na snijegu i onim idiličnim prizorima kakvi doliće jednoj zimskoj sezoni. Naše kolege iz inostranstva su već prije petnaest dana počele objavljivati slika na snijegu, a mi ništa. Kasnimo i to nam udara na kašiku i to dobro. Algoritam nikoga neće maziti i njega ne zanima što kod vas nema snijega. U Sarajevu je samo jednom pao snijeg i to ga je bilo toliko malo da se nije mogla napraviti nijedna upotrebljiva slika. Ovo je stvarno sramota šta nam rade i ja vam sada otvoreno kažem da ćemo mi organizovati proteste ukoliko snijeg ne padne hitno u gradovima”, rekao je Josip Lulica, poznatiji na društvenim mrežama pod nadimkom “Ludi Lule69”.

Grupa influencera zahtjeva od nadležnih institucija da pod hitno natjeraju snijeg da počne padati i u gradovima.

“Snijega ima na planinama to je istina, ali nema svako od nas vremena da ide na planina i da se slika. Puno je to ljudi i opreme koja se mora vući sa sobom i nikako nam se to ne isplati. Mi ćemo na protestima tražiti da institucije rade svoj posao i da nekako natjeraju snijeg da nam padne i iznad gradova. Imamo veliki utjecaj u društvu i ovima na vlasti je bolje da se ne zezaju sa nama jer ćemo pokrenuti linč na društvenim mrežama protiv njih”, dodao je “Ludi Lule69”.