Praznik ljubavi danas se slavi širom svijeta, pa tako i u našoj zemlji. Zbog preporuka kriznog štaba o nošenju maski parovi neće moći iskusiti sve čari ovog praznika. Na veliku radost svih zaljubljenih danas su se u prodaji pojavile posebne maske sa otvorom za usta. Maske se prodaju širom BiH po akcijskoj cijeni dvije za jednu.

“Valentinovo je i sad zamislite izađete sa momkom ili djevojkom i cijelo vrijeme nosite maske u strahu od korone. Bolje je onda da nikako ni ne izlazite. Zbog toga smo mi patentirali i pustili u prodaju ove posebne maske koje imaju rupu za usta. Trenutno su pogodne za ljubljenje jer je Valentinovo, ali mogu se koristiti i na razne druge prigode. Recimo pušenje cigareta bez skidanja maske, onda konzumiranje hrane i pića, maske zaista imaju širok spektar upotrebljivosti, a vi nećete imati straha od zaraze ili kazne”, rekao je Slaviša Antivaks, idejni tvorac maske sa rupom za usta.

Maske su napravile pravi bum na tržištu i samo par sati od pojavljivanja u prodaji već su rasprodate.

“Svaka čast na ovom izumu, ovo je ono što nam je trebalo. Danas je Valentinovo i bilo bi zaista glupo da ga provedemo sa maskama jer kvare romantiku. I ja i ona još živimo sa roditeljima tako da bi bili primorani da Valentinovo slavimo na otvorenom pod maskama, ali ovako nas to neće spriječiti da uživamo kao i do sada. Poranio sam jutros do marketa i kupio nekoliko takvih maski da imam za promijeniti” rekao je Sedin Švaler, romantik iz Sarajeva.