Trening centar fudbalske reprezentacije BiH u Zenici uskoro bi trebao dobiti novi sadržaj. Kako mediji prenose danas je potpisan ugovori za izgradnju nove tri nargila bara u okviru projekta proširenja trening centra. Na ovaj način trening centar u Zenici bi trebao postati jedan od najmodernijih u cijeloj Evropi.

“Imamo hotel, sobe, restoran, trene z trening i još mnogo toga, ali neke stvari ipak nedostaju. Pričali smo sa našim reprezentativcima i pitali ih koje bi stvari i sadržaje voljeli imati u trening centru u Zenici. Više od 90% njih je reklo nargila bar i mi smo m odlučili ispuniti tu želju. Nećemo izgraditi jedna nargila bar nego tri i na taj način udovoljiti našim igračima, a vjerujem da će nam oni to znati vratiti na trenu i tako uveseliti cijelu naciju. Cijeli projekt bi se trebao realizirati do kraja naredne godine kada nargila barovi počinju sa radom”, rekao je Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza BiH.

Bh. reprezentativci oduševljeni su novim sadržajima koje će trening centar u Zenici dobiti.

“Mi smo imali velikih problema zato što smo morali ići skroz do grada kako bi popušili jednu običnu nargilu. Na taj način smo gubili dosta vremena i to nas je nekako odvajalo od treninga i nismo se mogli fokusirati kako treba. Međutim, od sada će sve biti drugačije imat ćemo nargila barove u trening centru kako bi mogli mirno popušiti nargilu prije treninga. Ovo će svakako dosta olakšati naše naporne pripreme za utakmice reprezentacije BiH”, rekao je Amer Gojak, reprezentativac BiH.