Petar Grašo je nakon dugo vremena održao koncert za pamćenje ispred sarajevske Vijećnice. Na hiljade zaljubljenih je pjevalo gromoglasno svaki njegov hit u glas, a također nisu htjeli da kriju emocije. Da je ljubav i patnja u njegovim pjesama na tolikom nivou, dokazuje i činjenica mladog ljubavnog para koji je tek jutros napustio trg.

“Iako je koncert završio prije dva dana, nepoznata djevojka i momak su ostali tu sve do jutros. Primijećeni su da spavaju na trgu nakon koncerta, te da su čitav naredni dan sjedili tu, zagrljeni i plakali, te da su sve vrijeme puštali pjesme Petra Graše na mobitel. Nisu bili nadrogirani niti pijani, samo su bili opijenu svojom ljubavi i emotivno su zaista proživljavali svaku pjesmu koja je bila na repertoaru. Njihove suze su tekle u potocima dva dana, ne znam kako su živi ostali”, ističe Muharem, stanovnik Alifakovca, očevidac ovog zanimljivog događaja.

Veliko srce stanovnika Sarajeva se pokazalo i na ovom primjeru, jer su dvoje mladih prihvatili kao svoju djecu kojoj su pomagali u ljubavnim jadima u proteklim danima.

“Mislim da su ti mladi dvoje studenata koji su došli u Sarajevo da studiraju, jer je jedna komšinica uspjela da progovori koju sa njima u kratkim pauzama između plakanja. Stanovnici Alifakovca i Bistrika su im iznosili kahvu, hranu i deke, kako ne bi kao beskućnici ležali na ulici i bili gladni i žedni. O njihovoj ljubavi će definitivno da se još dugo priča na Alifakovcu, a kruže i mahalske priče da je primijećen i Dino Merlin kako ih posmatra, što ne isključuje opciju da će upravo oni biti tema neke od njegovih novih pjesama”, dodao je Muharem.

Komunalni redari su jutros oko 7:20 minuta prilikom čišćenja ulica, primijetili da se mladi bračni par zaputio u pravcu opštine Centar.