Svemirska tramvajska stanica na Otoci konačno je otvorena, na oduševljenje brojnih građana u glavnom gradu BiH. Ne samo da će biti od koristi za domaće stanovništvo, već će igrati veliku ulogu u razvoju turizma u Sarajevu.

“Zadovoljstvo mi je što sam do kraja istrajao u podršci ovom projektu, jer sam vjerovao u ove ljude i njihove ideje. Ova tramvajska stanica će biti ponos i dika ove općine ali i čitavog grada. Ugođaj koji će građani imati prilikom čekanja se može porediti samo sa stanicama u Beču ili Londonu. Ne samo da će biti funkcionalna za građane, već će dosta doprinijeti razvoju turizma u Sarajevu”, kaže premijer Edin Forto.

Ionako pogođeni pandemijom, turistički radnici naglašavaju da je svaka pomoć u razvoju ove grane dobrodošla u ovim teškim momentima.

“Razgovarao sam sa predsjednicima udruženja turističkih djelatnika, ugostitelja i hotelijera. Govore mi da već imaju najavljene posjete iz 56 zemalja svijeta, a to je sve zbog tramvajske stanice. U brošurama se skidaju zastarjele slike Sebilja i stavljaju se slike tramvajske stanice, svijet je pohrlio da vidi čudo koje smo izgradili ovdje. Ovo će u velikoj mjeri ubrizgati jednu veliku financijsku injekciju u ove sektore, a taj novac će omogućiti dalji razvoj samog turizma i ugostiteljstva u Sarajevu”, dodaje Forto.

Obzirom da je ogromno interesiranje za posjetu tramvajskoj stanici, cijena karte za turiste će iznositi 25 Eura, dok će cijena za lokalno stanovništvo iznositi 1,5 KM.