Francuska modna kuća Saint Laurent ovog tjedna predstavlja svoju najnoviju inovaciju u svijetu ženske obuće – štikle s točkovima. Po uzoru na nekadašnje tenisice s točkovima, koje su bile tinejdžerski trend 90ih, Saint Laurent je novu liniju obuće targetirao isključivo prema Mostarskama, posebice onima koje žive na brdovitim obroncima grada – Panjevini i Đikovini.

‘’Mi znamo da djevojke vole petkom i subotom malo do Daleke, Pećine, zimi eventualno Goldena, Ante, Pinka, neke potegnu i do Arta. Iz tog razloga napravili smo ovu inovaciju, kojoj želimo pomoći ovim djevojkama da se lakše spuste do grada. A kad se vraćaju, svakako oblače baletanke, tene ili nešto drugo, a neke čak i momci voze do kuće. Tu je i 1506, svakako, kao jeftina varijanta prevoza do kuće’’ kažu iz Saint Laurenta.

 

Štikle će biti moguće kupiti i u Širokom Brijegu, kako bi se djevojke koje iz ovog grada dolaze u Mostar na noćni izlazak, lakše mogle spustiti niz Žovnicu.

‘’Polog, Široki, zašto ne. I tu ima djevojaka koje izlaze u Mostar. Obuku štikle i niz Žovnicu. Nikad bržeg puta nije bilo, a da se pri tom prelijepo izgleda, uz najnovije krikove mode iz najbolje svjetske fabrike trenda’’, dodaju iz Saint Laurenta.

Narudžbe se mogu raditi već od ponedjeljka, a cijene se kreću od 80 do 120 KM. Bit će dostupna tri modela, “Šik Mostarska”, model s dva točka, za brzo kretanje ulicama, posebno ravnijim dijelovima, po Mepasu i Rondou. “Podveleška”, s četiri točka s Michellinovim gumama za sigurno spuštanje do grada i “Moja ti”, model sa suptilnim točkićima za neprimjetno klizanje ulicama kao zamjena za popodnevnu šetnju.