Udruženje urednika portala “Klikbejt”, danas je organizovalo online sjednicu s ciljem kolektivne korekcije ove vrste medijskog sadržaja. Na sastanku se govorilo o promjenama rubrika koje se mogu naći na portalima.

“Danas smo se usaglasili da svi kolektivno, zbog ljepše slike i organizacije samog rada web novinara, svi promijenimo pojedine rubrike, kako ne bi bilo razlike za čitatelje. Umjesto rubrike ‘Kultura’, koja je pomalo ofucana, a realno to više niko i ne čita, ubacit ćemo rubriku ‘Džejla Ramović’, kako bi mogli redovno pratiti sve njene aktivnosti a da s opet ne miješa s ostalim vijestima”, rekao je Neno Posjeta, predsjednik udruženja “Klikbejt”.

Novinari će sad kroz ovu rubriku, redovno pratiti sva dešavanja iz života Džejle Ramović, a čitateljima će biti lakše i preglednije pronaći sve informacije na jednom mjestu.

“Poređenja radi, kada napišete neki tekst o pozorišnoj predstavi, to otvori režiser i možda njegova majka, što je nula po pitanju posjeta. S druge strane, kada objavite vijest kako izgleda nana Džejle Ramović, tada redovno popadaju serveri i mi ne možemo osvojiti klikove, marketing gori, ubijamo pare i svima beton. Zato smo baš ukinuli kulturu”, dodao je Posjeta.

Pored rubrike kulture, u narednom periodu se planira ukinuti i rubrika biznis, umjesto koje će biti redovne reportaže i statistike gdje se otvorio novi šiša bar u državi.