Krajem decembra, kada se posljednje pripreme za ludilo novogodišnje noći privode koncu, veliki broj stanovnika Bosne i Hercegovine odlučuju koji TV program će gledati tokom novogodišnje noći, te koliko je sarmi zaista dovoljno za takav poduhvat. Ove godine, veliki broj građana i građanki BiH odlučili su da narednu godinu dočekaju gledajući TV i novogodišnje izdanje Vize za budućnost. Budući da još uvijek nije izašao novogodišnji TV program u Avazu, nestrpljivi gledatelji svakodnevno kontaktiraju javni RTV servis kako bi osigurali prikazivanje novogodišnje epizode popularne bosanskohercegovačke serije Viza za budućnost.

“Mi moramo stvarno da zamolimo FTV i sve te ljude koji odlučuju šta će se puštati da nam prikažu Senu, Rileta, Muberu, Almu i sve naše druge drage likove koje volimo gledati iz godine u godinu. Znamo mi da oni imaju svakako u planu da nam puste njih, ali bitno je da se izvrši što veći pritisak kako bismo bili sigurni da će naše želje biti ispoštovane. Nekako u postratnoj BiH postala je tradicija da se u novogodišnjoj noći gledaju avanture Nere Piromana, Suada i ostalih, te da se iste te epizode u repriznom terminu gledaju u naredni dan. Ne smijemo dopustiti da nam to neko oduzme. Znamo mi svi da se te epizode mogu pronaći i na YouTubeu ali džaba, FTV je FTV” – izjavio je vjerni fan Vize za budućnost Rilefan123.

Predstavnici FTV-a nisu htjeli da komentarišu još uvijek navode da će novogodišnja epizoda Vize za budućnost biti puštena, jer, kako kažu, dobre stvari treba nekad i malo isčekivati.